Veelgestelde vragen over het computercontract

Veelgestelde vragen over de inkoop van computers

Hoe zit het met geld van inwonende instituten of stichtingen? Valt dat ook onder de aanbesteding?

In de universitaire gebouwen zijn allerlei instituten en stichtingen gevestigd die niet direct behoren tot de universiteit. Voorbeelden daarvan zijn de stichting FOM, Afrika Studie Centrum, STW, KITLV, IIAS. In het algemeen geldt dat rechtspersonen die niet onderdeel zijn van de universiteit en niet op de universitaire jaarrekening voorkomen, niet vallen onder de aanbesteding. Uitzonderingen zijn echter mogelijk, omdat de inwonende instituten en stichtingen vaak dienstverlening – waaronder computerdienstverlening – inkopen bij de universiteit. Elk geval zal dus apart beoordeeld moeten worden. Neem daarvoor contact op met . Hieronder kunt u zien voor welke instituten en stichtingen het al is uitgezocht.

STW       Deze stichting financiert onderzoek en hun geld is daarmee tweede geldstroom. Deze geldstroom valt onder de aanbesteding.
FOM  De universiteit moet aan medewerkers van de stichting FOM bepaalde voorzieningen aanbieden, waaronder gebruik van een universitaire computer. Deze computer valt onder de aanbestedingsrichtlijnen, omdat deze door de universiteit wordt aangeschaft. Eigen aanschaffingen van de stichting FOM (van het zg. materiële budget) vallen niet onder de aanbesteding, maar wel onder de regelgeving van de stichting FOM.

Kan ik een bepaald besturingssysteem eisen?

Ja, er mag worden geeist dat een bepaald besturingssysteem kan worden gedraaid op de computer. Er zijn aparte contracten voor Windows/Linux en voor OSX/iOS.

Vallen prijzengelden voor individuele wetenschappers ook onder deze aanbesteding?

Prijzengeld dat verdiend is met werk dat voor de universiteit is verricht, valt onder de aanbesteding. Prijzengeld dat met andere zaken is verdiend niet. Uiteraard zijn er grensgevallen. Deze kunnen aan ter beoordeling worden voorgelegd.

Wat valt er allemaal onder deze aanbesteding?

In deze aanbesteding zijn desktop en laptop computers en TFT-schermen aanbesteed, inclusief opties die mogelijk zijn op die apparaten. Uiteraard mogen ook aanverwante zaken besteld worden bij de drie contractpartners, zoals printers, muizen of speakers voor computers.

Moet ik gebruik maken van de contracten?

De contracten gelden voor alle onderdelen van de universiteit en voor alle geldstromen.

Als ik gebruik wil maken van de contracten, hoe gaat dat?

Vrijwel alle bestellingen lopen via het ISSC. Alleen voor de instituten LION en Sterrrewacht van de faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen is er een aparte ICT-afdeling.

 
Laatst Gewijzigd: 05-12-2014