Honours Academy

De Universiteitsraad heeft maandag 4 maart gezien hoe de Honours Academy vorm heeft gekregen. De Academy is nog in opbouw, maar het enthousiasme straalt er nu al van af. Een gesprek met de dean, honours collegestudenten en deelnemers aan het Leiden Leadership Programme waren onderdeel van het werkbezoek. De middag werd afgesloten met een bezoek aan de posterpresentaties van pre-university studenten.

Cijfers

De Raad werd ontvangen door dean Willemien den Ouden. Het was goed om te horen dat er bij het Honours Onderwijs niet alleen geselecteerd wordt op cijfers, maar ook op motivatie en ervaring. Iets wat de Universiteitsraad altijd heeft benadrukt bij de bespreking met het College van Bestuur als het om het Honours onderwijs ging.


Laatbloeiers

Dean Willemien den Ouden

Dean Willemien den Ouden

Een ander punt dat de Raad belangrijk vindt, is dat ook zogenaamde 'laatbloeiers' de kans moeten krijgen om deel te nemen aan een programma binnen de honours Academy. Daarom zijn er bij elke Honours Class ook zo'n vijf plekken gereserveerd voor excellente studenten die niet aan het volledige Honours Programma mee doen, vertel dean Willemien den Ouden.

 


Excellentie is flexibel

Tot slot is gesproken over de flexibiliteit van het excellentie onderwijs aan de Universiteit Leiden. Studenten die twee studies volgen zijn ook excellent en zouden op een of andere manier ook onderdeel moeten kunnen worden van de honours academy. Aan de invulling van deze mogelijkheid wordt gewerkt.

Laatst Gewijzigd: 12-03-2013