Programma Week van de Medezeggenschap

Van 15 tot 19 februari 2016 organiseert de Universiteitsraad in samenwerking met (o.a.) de faculteitsraden en de opleidingscommissies de Week van de Medezeggenschap. De leden van de verschillende raden zijn op verschillende locaties (zoals Campus Den Haag, Van Steenis en de UB) te vinden om met jou het gesprek aan te gaan over de rol van de medezeggenschap.

Programma Week van de Medezeggenschap

Medezeggenschap: "het recht om over iets mee te mogen spreken, om daarmee invloed op de beslissing of besluitvorming te hebben." Hoe werkt dat bij de Universiteit Leiden? Over welke onderwerpen praten de verschillende raden mee (recht op informatie), waarover geven ze advies (adviesrecht) en op welke onderwerpen mogen ze hun goed of afkeuring geven (instemmingsrecht)?

In de Haagse politiek wordt momenteel veel over medezeggenschap gediscussieerd, naar aanleiding van de Wet Studievoorschot in het hoger onderwijs en de Maagdenhuisbezetting van 2015. Vanwege de nieuwe wet studeren studenten met een lening en gaan de universiteiten investeringen doen in het onderwijs. In de medezeggenschapsraden wordt gesproken over een goede besteding van deze extra middelen, waarna instemming op de exacte besteding ervan volgt.

Een ander voorbeeld van invloed op het onderwijs is de vaststelling van de Onderwijs- en examenreglementen (OER). In de Universiteitsraad wordt advies gegeven op het model OER. In de faculteitsraden liggen ingevulde OER-en ter instemming voor, compleet met adviezen van de opleidingscommissies.

Om alle medewerkers en studenten de gelegenheid te geven kennis te maken met de collega’s in de medezeggenschap, organiseert de Universiteitsraad in samenwerking met de faculteitsraden, de dienstraden en de opleidingscommissies de Week van de Medezeggenschap. Van 15 tot 19 februari staat de medezeggenschap open voor vragen, opmerkingen en suggesties. De leden van de verschillende raden zijn te vinden in Leiden op het KOG, Lipsius, Van Steenis, bij de UB en in Den Haag op de Schouwburgstraat en in het Anna van Bueren. En lees elke dag een nieuwe blog op het medezeggenschapsblog.

Heb je een vraag, opmerking of suggestie:

  • Spreek je raadsleden aan op een van de faculteiten of laat een bericht achter op de flapover.

  • Volg je raad op Twitter.

  • Volg je raad op Facebook.

  • Stuur ze een email, persoonlijk of mail de Universiteitsraad: UR@leidenuniv.nl


Welk UR-lid staat op welk moment op welke plaats?

 

Dinsdag 11:00-13:30 uur

       
 

Faculteit

UR-lid 1

UR-lid 2

 

FdR

Lisa de Kok

Joop de Kort

 

FGGA*

Marjolein Bouterse

Diverse FR-leden

 

FGW

Sander van Diepen

Wieneke Jansen

 

UB

Koen Hamelink

Jörgen Moorlag

   
*Schouwburgstraat
   
Woensdag 11:00-13:30 uur
 
 

Faculteit

UR-lid 1

UR-lid 2

 

FdR

Koen Hamelink

Joop de Kort & René Orij

 

FGW

Aurelie van ’t Slot
(assessor FGW)

Gareth O'Neill

 

W&N

Niels Westera

-

LUMC

Maud Pols

-

   
Donderdag 11:00-13:30 uur
 

Faculteit

UR-lid 1

UR-lid 2

 

FdR

Lisa de Kok

-

FGGA*

Marjolein Bouterse

Diverse FR-leden

FGW

Sander van Diepen

Wieneke Jansen

W&N

Mark Reid

Gwen Wolters & Cees Verduin

UB

Maria Tiggelaar

Joost Augusteijn

     

*LUC

Laatst Gewijzigd: 16-02-2016